PRODUKT KATALOG
RESTAURACIJA TERACA
TERACO
PRANI KULIR
MOZAIK
Imperial Gold
RESTAURACIJA TERACO KAMENA                PROCES BRUŠENJA I POLIRANJA

Brušenje i poliranje svih vrsta kamena (teraco,mermer,granit,mozaik…) Podovi koji su dugo godina izloženi spoljašnjem uticaju ili uticaju ljudskog faktora su izgubili svoj prvobitni izgled nečistoćama koji su upili u samu strukturu materijala. Takva površina poda pre svega nije zdrava osobama koji ga često koriste a i izgled takvog poda je dosta drugačiji od prvobitnog izgleda, onog izgleda koji je ta površina imala kad su podne obloge postavljene.

Današnja tehnologija je dosta napradovala pa samim tim smo u mogućnosti da specijalnim mašinama i alatima dovedemo vaš pod do izgleda koji će biti isti onom izgledu koji ste imali kad je obloga postavljena na pod.

Vršimo brušenje i poliranje TERACO podova, MOZAIKA, MERMERA, GRANITA.

Proces rekonstrukcije se sastoji od kalibracije površine tj. skidanja površinskog sloja kamena koji je tokom vremena korišćenja bio izložen prljavštini, nečistoći, upijanju bakterija. Nakon kalibracije se dolazi do sloja mateijala koji je čist i ima izgled nove, ne obradjene kamene površine. Kamen (teraco, mozaik, granit, mermer) su specificni materijali zbog toga što je njihova struktura kompaktna i samom kalibracijom se dobija površina koja se ni po čemu ne razlikuje u odnosu na kamen koji je nov.
Nakon kalibracije vrši se brušenje i poliranje površine sto predstavlja uglačavanje kamena i ovaj deo obrade daje finalni izgled površine.

Nove tehnologije omogućile su sredstva zaštite kamenih površina, koje su u mnogome produžile vek trajanja i prvobitnog izgleda površine, što majstori koji su izvodili radove ranijih godina nisu bili u mogućnosti da koriste. Zaštita kamenih površina se vrši tečnim voskom odnostno tečnim silikonom zavisno od pozicije površine (spoljna, unutrašnja).

Zaštita kamena imregnira (upije) u kamenu površinu i stvori film zaštite na samoj površini kamena što sprečava upijanje prljavštine i masnoća i samim tim održava prvobitan izgled koji je površina dobila nakon rekonstrukcije. Vek trajanja zaštite je do 12 godina.

THE   W O R L D   O F   S T O N E

Podovi koji idu u korak sa vremenom a odišu elegancijom, lepotom i luksuzom        LIVENI                              

Podovi koji idu u korak sa vremenom a odišu elegancijom, lepotom i luksuzom        LIVENI TERRAZZO PODOVI                             

Želite liveni teraco kamen?


                FOLLOW US:
restauracija2 mozaik2 teracoslike 2 pranikulir2

              INFORMACIJE:        Imperial Gold d.o.o.

        Surčinska 78G

        Beograd

           

       tel:+381 65 8677 999


        office@imperialgold.rs