Naslovna O nama Delatnost Reference Platforma boja Kontakt PRODUKT KATALOG RESTAURACIJA TERACA TERACO PRANI KULIR MOZAIK Imperial Gold LIVENI TERACO ISTORIJAT SLIKE PLATFORMA BOJA ISTORIJAT

Teraco je drevna tehnika izrade podnih obloga, razvijana tokom brojnih vekova na teritoriji današnje Italije.  U Veneciji te u njenim gradovima i provincijama uz Jadransko more korišćeni su mermeri belih, crnih, crvenih, zelenih i plavih tonova. Postavljanje i slaganje površina raznih oblika i uzoraka omogućuje živopisne i bogate podne uzorke i kreiranje impresivnih glatkih i sjajnih podnih površina. Razvojem kroz vekove, te primenom novih tehnologija, cementnih veziva i usavršavanjem mašina za brušenje i poliranje tokom 30-ih godina 20-og veka, TERACO postaje svakodnevni i nezaobilazni materijal u obradi podnih površina i na našim prostorima.Današnji teraco podovi se po tehnici izrade i sastavu u izvesnoj meri razlikuju od teraca koji su koristili njeni tvorci, iako je suštinski zadržao svoj sastavni oblik: granulat i vezivo.

Granulat je pretežno mermerni, međutim koriste se i materijali kao što su staklo, plastika, kamen, porcelan, oniks, metalni komadić.Vezivo koje spaja komadiće ili opiljke je uglavnom cementno, međutim može biti i cementno modifikovano poliakrilatom ili lateksom. U vezivo se može dodati izvesna količina pigmenta, i dobija se teraco u određenoj boji. Kombinacija različitih boja veziva i agregata daje veoma efektne vizuelne rezultate. 

Prednosti TERACO u odnosu na ostale podove su lako održavanje i izuzetna trajnost, estetika - postizanje najrazličitijih šara na podnoj površini što daje veoma efektan rezultat u oblikovanju enterijera i relativno mala cena, učinile su da dizajneri i projektanti opet počnu da ga stavljaju u prvi plan.

Liveni teraco Restauracija teraco kamena Prani kulir Brušenje teraco kamena Lomljeni mermer-mozaik Aplikacije, medaljoni i bordure Zaštita kamenih podova Alati THE   W O R L D   O F   S T O N E KONTAKT APLIKACIJE

Podovi koji idu u korak sa vremenom a odišu elegancijom, lepotom i luksuzom        LIVENI                              

Podovi koji idu u korak sa vremenom a odišu elegancijom, lepotom i luksuzom        LIVENI TERRAZZO PODOVI                             

Želite liveni teraco kamen?


Imate stari teraco kome treba novi izgled? Potrebno vam je brušenje i poliranje teraco kamena? Želite logo firme, šaru drugačije boje, medaljon..? Zanima vas liveni teraco koji nije klizav? Želite mozaik (lomljeni mermer) u odredjenom dezenu?

                 FOLLOW US:
restauracija2 mozaik2 teracoslike 2 pranikulir2
REFERENCE

               INFORMACIJE:         Imperial Gold d.o.o.

         Surčinska 78G

         Beograd

            

        tel:+381 63 651 808


         office@imperialgold.rs