PRODUKT KATALOG
RESTAURACIJA TERACA
TERACO
PRANI KULIR
MOZAIK
Imperial Gold
LIVENI TERACO
ISTORIJAT
ISTORIJAT

Teraco je drevna tehnika izrade podnih obloga, razvijana tokom brojnih vekova na teritoriji današnje Italije.  U Veneciji te u njenim gradovima i provincijama uz Jadransko more korišćeni su mermeri belih, crnih, crvenih, zelenih i plavih tonova. Postavljanje i slaganje površina raznih oblika i uzoraka omogućuje živopisne i bogate podne uzorke i kreiranje impresivnih glatkih i sjajnih podnih površina. Razvojem kroz vekove, te primenom novih tehnologija, cementnih veziva i usavršavanjem mašina za brušenje i poliranje tokom 30-ih godina 20-og veka, TERACO postaje svakodnevni i nezaobilazni materijal u obradi podnih površina i na našim prostorima.Današnji teraco podovi se po tehnici izrade i sastavu u izvesnoj meri razlikuju od teraca koji su koristili njeni tvorci, iako je suštinski zadržao svoj sastavni oblik: granulat i vezivo.

Granulat je pretežno mermerni, međutim koriste se i materijali kao što su staklo, plastika, kamen, porcelan, oniks, metalni komadić.Vezivo koje spaja komadiće ili opiljke je uglavnom cementno, međutim može biti i cementno modifikovano poliakrilatom ili lateksom. U vezivo se može dodati izvesna količina pigmenta, i dobija se teraco u određenoj boji. Kombinacija različitih boja veziva i agregata daje veoma efektne vizuelne rezultate. 

Prednosti TERACO u odnosu na ostale podove su lako održavanje i izuzetna trajnost, estetika - postizanje najrazličitijih šara na podnoj površini što daje veoma efektan rezultat u oblikovanju enterijera i relativno mala cena, učinile su da dizajneri i projektanti opet počnu da ga stavljaju u prvi plan.

THE   W O R L D   O F   S T O N E

Podovi koji idu u korak sa vremenom a odišu elegancijom, lepotom i luksuzom        LIVENI                              

Podovi koji idu u korak sa vremenom a odišu elegancijom, lepotom i luksuzom        LIVENI TERRAZZO PODOVI                             

Želite liveni teraco kamen?


                FOLLOW US:
restauracija2 mozaik2 teracoslike 2 pranikulir2
OBAVEŠTENJE: TRENUTNO IZVODIMO RADOVE VAN ZEMLJE
 NISMO U MOGUĆNOSTI DA PRIHVATIMO NARUDŽBINE IZRADE NOVOG LIVENOG TERACA

              INFORMACIJE:        Imperial Gold d.o.o.

        Surčinska 78G

        Beograd

           

       tel:+381 65 8677 999


        office@imperialgold.rs